Taximetristii si aerul conditionat

De ce nu folosesc taximetristii aerul conditionat?

E o chestie pe care nu o inteleg de cativa ani incoace. Sunt multe tipuri de masini cu care se face taxi. Sunt gioarsele care scartaie din toate incheieturile, sunt limuzinele BMW sau Mercedes de care se minuneaza lumea si sunt… Loganurile.

Exista si specimene care isi scriu mare pe masina, sa se vada de la o posta „aer conditionat” sau „klima” (da, am vazut si asa ceva!). OK. Daca tot scrii asa ceva pe masina si omul intra cu speranta ca respira normal cand afara sunt 40 de grade Celsius de ce naiba nu dai drumul la AC?

Poate-mi explica si mie cineva care e faza?

Are de-a face cu aceeasi conceptie ca se face economie ca atunci cand se imping masinile in statiile de taxi in loc de a le porni? E acelasi rationament? Tot de asta taximetristii schimba vitezele la turatii de 1000 rpm cand tot restul planetei schimba normal la peste 1500? Care e logica?

taximetristii si aerul conditionat

Probabil ca stiti ca am mai avut un episod in care discutam despre taximetristii din Romania. O sa las un link mai jos sa vedeti ce am discutat atunci. Insa dupa vara asta cand am avut temperaturi foarte greu suportabile jur ca nu inteleg faza cu aerul conditionat. Toti circula cu geamurile lasate, am vazut foarte putine masini care efectiv sa nu aiba AC. Si totusi regula e simpla: NU se porneste AC!

In fine. Proabil e o enigma si nu vom afla niciodata raspunsul. Va rog insa sa ma credeti pe cuvant cand va spun ca in alte tari lucrurile stau cu totul altfel. In Ungaria si Germania, de exemplu, sunt date autorizatii de taxi doar celor care au masini de lux cum ar fi Mercedes E Klass, nu mai vechi de 5 ani.

 

Spune-ti parerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.