Panama Papers – sunt vinovatii, criminali? De ce platim taxe?

Intr-o lume ideala nu am avea de ce sa murim de foame, nu am avea nevoie de bani si nu am cunoaste invidia pentru ca toate nevoile ne-ar fi satisfacute. Intr-o lume ideala…

zeitgeist

Nu stiu daca ati dat vreodata peste Proiectul Zeitgeist (CLICK AICI) insa, ca idee, era la un moment dat prezentat in cadrul celui de-al treilea film (daca imi aduc bine aminte) un oras al viitorului structurat ca un cerc. Spre exteriorul cercului erau organizate lanurile de cereale pe care orasul le-ar folosi pentru hrana, apoi locurile unde se cresc animale, apoi fabricile si spre interior zona rezidentiala si cea administrativa. In acest oras nimeni nu foloseste valuta, adica bani. Pentru ca nu e nevoie. Toti muncesc pentru oras, tot ce se produce se foloseste. Sa spunem ca ai nevoie de masina. Cobori din locuinta, te urci in prima masina de pe strada si conduci la destinatie. O lasi acolo si altul care are nevoie de ea, acolo, se foloseste de ea. Ai nevoie de telefon, mergi in unitatea unde exista asa ceva, iei telefonul, il folosesti si apoi il lasi in alta unitate. Si tot asa. Stiu, suna a comunism. Dar ati prins ideea. Unde voiam sa ajung: pentru ca nu exista bani, nu exista nici taxe, impozite, dobanzi… nu exista probleme… financiare.

monetar

Dar hai sa mergem mai adanc. De ce platim taxe? De ce platim impozite si dobanzi? Simplu. Pentru ca altfel unii nu ar fi destul de bogati. Pentru ca altfel am avea toate nevoile indeplinite si nu ne-am dori lucruri care… costa. Lucruri pentru care nu avem in situatia curenta… bani. Daca nu am plati taxe, impozite, dobanzi nu am putea fi controlati, pe scurt. Si populatia Pamantului este mult prea numeroasa ca sa nu fie controlabila si controlata. Interesul este ca atunci cand intri in sistem si incepi sa „produci” sa livrezi capital pentru UNII. Nu conteaza cat de putin sau cat de mult „produci”. Trebuie sa cotizezi.

Bun, o sa spuneti ca fara taxe nu s-ar putea plati reparatii de drumuri, investitii in infrastructura si altele. Ba da, se poate, dar nu intru acum in detaliile astea.

Culmea, istoria taxelor nu vine de la americani. Nu e vorba despre faptul ca suntem condusi de o familie de evrei care controleaza toate companiile mari din lume. Istoria taxelor coincide cu Egiptul antic sau Imperiul Roman. Istoria bancilor incepe cu aproximativ 2000 de ani inainte de Iisus Hristos. (CLICK AICI) Si continua din nou cu Imperiul Roman si Grecia antica. Si in acele vremuri oamenii plateau taxe pentru comert, pentru importuri, pentru bunuri (de obicei pentru numarul de sclavi detinut) sau pentru… averile mai mari. Oamenii plateau impozit pe venit (CLICK AICI) aproximativ 1% in Egipt si cam peste tot asta era procentul general acceptat. Procentul crestea pana la 3% pe vreme de razboi. De fapt, unii istorici spun ca primele taxe au fost solicitate de Stat pentru soldele si pensiile militarilor. Interesant, nu? In Marea Britanie de astazi primele cruciade au fost finantate din infiintarea unor taxe fara precedent pentru populatie pana la acel moment. DESPRE TAXE AICI!

taxes

In 2016 aflam de la 360 de jurnalisti din Germania, si nu numai, despre activitatea firmei de avocatura Mossack Fonseca care a protejat activitatea fiscala ilegala a mii de oameni. Persoane care sunt numite acum de catre presa din toata lumea CRIMINALI. Stop. Hai sa ne gandim putin. Pentru mine criminal inseamna un om care a omorat alt om. Care a luat viata altuia. Tot criminali sunt si violatorii, pedofilii si alte abjectii umane de acest gen. Oamenii care iau un bun de la alt om fara a i se cuveni. Si e normal sa fie pedepsiti. Logic. Pentru ca de asta exista legi. Chiar, de ce exista legi? 🙂 Asta ar putea fi o alta discutie, nu?

Conform jurnalistilor persoane ca Lionel Messi, Vladimir Putin sau amarati ca si Cristi Borcea au fost ajutati de firma Mossack Fonseca sa nu plateasca taxele conform veniturilor realizate sau sa plateasca mai putin spaland banii prin diverse companii off-shore din Panama. Lumea a sarit de cur in sus la auzul stirilor. Se pregatesc mii de dosare. Primul Ministru al Islandei probabil va fi inlaturat pentru ca si numele lui a iesit la iveala in acest caz.

Nu zic ca e bine sa nu platesti impozitele si taxele. Nu zic ca ce au facut oamenii astia nu trebuia expus. Trag doar un semnal de alarma celor care s-au repezit sa acuze si sa arate cu degetul ca cel mai bine e sa inteleaga fenomenul inainte de a comenta. Atat. Sunt celebre cazurile cu taxa de liniste din Constanta sau cu taxarea romanilor care muncesc in alte tari unde deja platesc impozite si taxe. Despre a doua referinta AICI. Am mai spus-o: inainte de a trage o concluzie, cred foarte tare ca e bine sa te informezi din cat mai multe surse. Si sa-ti formezi propria parere. Nu sa-i lasi pe altii sa gandeasca pentru tine.

Atat! Va las pe voi sa trageti concluziile.

PS: Au mai scris si altii despre acest subiect: AICI.

Sorin.

4 comments

    1. Sorin ( User Karma: 0 ) says:

      Constanța a fost tot timpul în oraș fruntaș… E bine ca măcar în campanie electorala se face curat în fata blocurilor.

Spune-ti parerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.