Femeia cu cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului!

WOW! Cel mai discutat subiect, desi vorbim de un lucru normal.

Lucian Mindruta s-a trezit sa abereze pe o voce cat se poate de comunista (unii l-au facut doar socialist) despre faptul ca in Romania conform legii intrate in vigoare la 1 iulie 2016 parintii au dreptul la o indemnizatie de crestere a copilului in cuantumul de pana la 85% din venitul lunar mediu primit in ultimele 12 luni.

Ceea ce uita domnul Mindruta, care este la randul sau parinte, este ca acea mama (LE: de fapt s-ar parea ca este un tatic) din Sibiu care primeste 35.000 EUR lunar ca indemnizatie a inregistrat in ultimele 12 luni venituri colosale care au dus la acest rezultat si anume la a obliga Statul sa ii plateasca aceasta suma timp de 2 ani pentru a creste copilul. 

Intrebarea mea este: care este pana la urma problema? Faptul ca EU nu am si TU ai? Traim inca dupa „sa moara si capra vecinului?”. Pana la urma asta inseamna ca omul a virat in conturile Statului niste bani cat timp a fost in campul muncii. A adus venituri prin taxe si impozite alaturi de multi altii din care acum se platesc aceste indemnizatii. 

Unde e de fapt problema cu „Cea mai mare indemnizatie”?

Ca un om care lucreaza intr-o companie cat de cat mare si care are pe mana bugete, planificari, strategii imi dau seama ca toata problema este de fatp de management. Simplu. Niste oameni din Parlament nu au facut niste estimari corecte in exercitiul bugetar. Iar acum cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea. Dar avand in vedere ca este primul an in care se lucreaza cu acest nou element al indemnizatiilor neplafonate cred ca se poate rezolva foarte usor pe viitor. Iar faptul ca este o greseala de management se explica si in clipul de mai sus de pe Digi 24. Sursa stire: AICI.

Pana la urma media nationala ramane la 1400 lei pentru indemnizatiile platite. Sunt doar 200 si ceva de oameni care au astfel de venituri mari. Intr-o tara de peste 18 milioane.

Cea mai mare indemnizatieSi asa legile sunt cat se poate de interpretabile, functionarii sunt prost platit si sufera de birocratita acuta. Vrem sa stimulam cresterea populatiei dar ne cramponam de rahaturi din astea. Da, 0,17% din beneficiarii acestei legi mananca o treime din buget, ceea ce lui Mindruta i se pare o aberatie. Si i se mai pare strigator la cer ca in Germania exista o plafonare la 1800 EUR. Si spune ca asa ar trebui sa fie si in Romania. Ca-n Germania! Aici sunt de acord. 

Ar trebui sa fie si in Romania ca-n Germania domnule Lucian Mindruta: sa avem spitale curate si fara bacterii. Sa avem drumuri bune. Sa avem o garantie ca atunci cand iesim la pensie vom primi ceea ce ni se cuvine. Sa ne simtim protejati nu inselati de Stat. Atunci cand or sa se intample toate astea voi fi de acord cu dumneata. Pana atunci… slabeste-ne cu „egalitate pentru toti”. Am mai trecut prin asta cateva zeci de ani si uite unde ne-a adus.

Sorin.

 

 

Spune-ti parerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.