Dă, că nu dai de la tine!

Băi, hai s-o spunem pe aia dreaptă: nu suntem cea mai mare nație, dar nu suntem nici pielea pulii! Da, știu, am zis cuvântul ăla, nașpa. Asta e! Îmi cer scuze dinainte pentru limbajul din acest articol, dar nu mă pot abține, așa ca vă avertizez dinainte, ca să vedeți ca sunt un finuț. Este primul și probabil singurul articol de genul acesta de pe blog și îmi permit.

Ne căcăm pe noi că NU MAI SUNTEM NICI 19 MILIOANE de oameni în țara asta dar nu facem nimic. Ne pleaca în Anglia, S.U.A, Spania și Italia copiii la cules căpșuni și la șters la cur babe. Ne pleacă doctorii, savanții, profesorii, sportivii și noi stăm și-o frecăm la rece în continuare. Ieșim în stradă numai la tragedii si reacționăm doar de tristețe. Suntem slugi la americani, la nemți, la olandezi, belgieni (ultimii 3 ne-au cumpărat aproape tot terenul arabil din țară în cazul in care nu știai) și ne împrumutăm ca ultimii săraci cu dobânzi foarte mari.

Dar, de fapt despre ce vorbim? Despre faptul că astăzi, 18.04.2016 Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind indemnizația pentru mamele (părinții) în concediul de creștere a copilului.

Știți ce e mai trist în toată povestea asta? Că am ajuns să ne bucurăm de o chestie absolut normală. Că am ajuns să vedem astfel de lucruri ca pe niște chestii senzaționale. La noi, până acum normalitatea a reprezentat-o penalizarea părinților care alegeau să facă un copil și doreau ceea ce mi se pare absolut natural, să-l crească fiind alături de el. La noi e normală o alocație de 84 lei pe lună! În condițiile în care cu banii ăștia n-ai cum să crești niciun câine, darămite un copil. Dar trecem peste asta.

La noi bugetul pentru sport pe 2015 a fost de peste 80 milioane de euro în conditiile în care la Olimpiada de la Rio mergem fără echipă de gimnastică, avem un singur boxer, probabil nu vom avea echipaje de canotaj și avem cea mai mică delegație din toate timpurile. în condițiile în care bugetul pentru Ministerul Transporturilor pentru 2016 este de peste 2 miliarde și jumatate de euro și cu toate astea ne rupem mașinile pe drumurile țării, nu avem autostrăzi, își bat joc toți europenii de noi că suntem vai de capul nostru. Toată lumea știe ce șpăgi se dau la CNADNR, se asfaltează cu materiale proaste intenționat ca să se poată fura și mai mult și tot așa.

Furați, voi, rahaților, furați! Că asta au făcut și ăia dinaintea voastră și asta avem în sânge. Asta ne e soarta. Nu vă cer să nu faceți asta, că vă pică un coi de orgoliu și vă înecați că nu stiți cum să faceți treabă fără să furați. Dar nu pot, frate să accept că în țara asta de căcat se votează în unanimitate creșterea salariilor parlamentarilor și la promulgarea legii privind indemnizația de creștere a copiilor se cacă toți pe ei de parcă ar da de la ei. Pentru salariile tuturor parlamentarilor și președinților și primarilor și așa mai departe noi plătim.

Băi Cioloș, pupați-aș accentul ăla neaoș, dă, băi, că nu dai de la tine! Ați sărit toți de cur în sus că n-avem bani la bugetul de Stat ca sa susținem noua lege cu toate că știm cu toții că nu mamele care câștigă peste 3400 lei pe lună reprezintă majoritatea. Ne-ar plăcea să fie așa și să avem o clasă socială de așa calitate financiară, dar nu e cazul. În România cei care câștigă 1000 de euro sau peste reprezintă sub 1% din totalul populației. Stați liniștiți că n-o să apară peste noapte milioane de mame care câștigă subit mii de euro pe lună care să vă dea vouă peste cap bugetul.

Dă, băi, ăla care stai pe mii de euro la Guvern și te joci Candy Crush în ședințe, că nu dai de la tine! Vrem ce au alții și ne uitam cu jind dar nu suntem în stare să luăm decizii radicale de genul asta. Ei bine, ăsta ar fi momentul să arătați că furați dar mai dați și înapoi. Până și amărâtul ăla de Becali simte nevoie din când în când să-și spele din păcate și mai face cate un pustiu de bine.

Se întreba Primul Ministru, scoțându-se foarte elegant de altfel, de unde să scoată bani pentru lege asta, că el ar vrea sa fie de acord, dar nu sunt bani… Pe bune? Și dacă tot o faceți, n-o facețti cu curul! Fără steluțe ca la ofertele de telefonie mobilă că nu-i frumos.

Așa ca… dă, băi, că nu dai de la tine!

Spune-ti parerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.