Cum sa NU faci marketing! Pringles – Kelloggs

Vara asta, avand in vedere ca sta sa inceapa Campionatul European de fotbal din Franta toata lumea (ma refer aici la marketeri) vrea sa se lege cumva de aceasta ocazie.

Producatorii de bere au editii limitate de „suc de malt” 🙂 si etichete care sarbatoresc fotbalul. Cristiano Ronaldo are vreo 10 produse scoase in colaborare incepand de la sampon pana la pantofi si echipament sportiv. Messi mananca chips-uri in editie limitata, casele de pariuri se inghesuie sa te convinga cu cote cat mai bune. Inghetata e speciala, masinile se vand cu tricolorul pictat si sigla Euro 2016.

pringles

Si Pringles… Pringles are o campanie cu fotbal. Cumperi doua borcane de chips-uri cu „Hai Romania!” si trimiti codurile de sub capac pe site-ul pringles.com ca sa primesti un bol de chips-uri…gratis. Dar, asa cum am mai scris pe blog, nu exista lucruri bune si ieftine sau lucruri gratis si bune. 🙂 Simplu. Doar ca nu e chiar atat de simplu. Site-ul nu functioneaza de cel putin o saptamana, daca nu chiar mai bine de atat.

pringles can

OK, asta nu ar fi nicio problema daca cineva te-ar atentiona sau daca nu s-ar face chiar si o activare in sensul in care lumea e chiar ademenita sa cumpere nenorocitele de chips-uri ca sa primeasca nenorocotul de bol.

Si cum mai sunt nebuni ca mine care vor sa inteleaga ce se intampla, banuiesc ca nu sunt singurul care s-a interesat ce se intampla. Cei care fac campania pe Romania dau din umeri, ei sunt platiti de client. Clientul este Kelloggs. Ditamai concernul american care detine marca. Doar ca lui Kelloggs i se cam rupe de tristii din Romania care cumpara produsele lor.

Raspunsul celor de la Kelloggs este sec si rece:

kelloggs

In traducere libera: fraiere, ai cumparat deja produsul si… asta e! Stim ca avem probleme, ni se rupe. Nu-ti convine, asta e viata.

In concluzie: nu puneti botul la tot ce zboara, mai ales in perioada asta cu Campionatul European cand totul e la promotie!

Asa, dragilor, nu se face marketing. Asa se pierd clienti si increderea in brand.

Sorin.

 

4 comments

Spune-ti parerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.